Név:*
Tárgy:*
E-mail:*
 
Ellenörző kód:*
Feliratkozom a Foglalkoztatás.hu hírlevél szolgáltatására.
Elfogadom a Foglalkoztatás.hu adatvédelmi feltételeit, és hozzájárulok személyes adataim mentéséhez. (Adatkezelési Szabályzat)

 Szakértőink válaszolnak - Online tanácsadás

Amennyiben munkajogi, foglalkoztatási problémái vannak, a www.foglalkoztatas.hu szakportálunkon e-mailben fordulhat jogászunkhoz, szakembereinkhez tájékoztatásért, tanácsért. A kérdéseikre lehetőségeink szerint, rövid időn belül válaszolunk, és a kérdéseket a válaszokkal együtt itt elolvashatják.

 

Eddig feltett kérdések és válaszok
Kérdező
Felmondás

Tisztelt Szakértő!
Röviden leírom az esetemet, amiben segítségét kérném.
Egy közalapítványnál dolgozom 12. éve. Az elmúlt év november, december hónapjaira járó fizetésemet a mai napig nem kaptam meg, illetve 2014. május hónappal kezdődően a cafetéria rendszerben járó étkezési utalványokat és az egészségpénztári befieztetéseket sem.
Azonnali hatályú felmondásomat készülök beadni, de a 10 évet meghaladó munkaviszony miatt, 55 nap a felmondási időm. Ebben kérném segítségét, hogyan írjam bele a felmondásba. Kérjem, hogy a letöltése alól mentsenek fel, vagy a fele időtartamra? Illetve a felmondási időre milyen juttatás jár, átlagkereset vagy távolléti díj? És ezt a juttatást a munkáltatónak meddig kell megfizetnie részemre? Az 55. napon, amikor a munkaviszonyom megszűnik ténylegesen?
Segítségét és válaszát előre is megköszönöm.
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A Munka Törvénykönyve  78. § (1) bekezdés szerint a munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi.
 Az Ön által írt indokok elegendőnek látszanak arra, hogy az azonnali hatályú felmondása jogszerű legyen. Mégis célszerűbb, ha ajánlott levélben felszólítja a munkáltatót, hogy 8 nap alatt fizesse meg az Önnek járó munkabért és egyéb juttatásokat,  ellenkező esetben a munkaviszonyát azonnali hatályú felmondással meg fogja szüntetni.
Ha a munkáltató a megadott határidőben ennek nem tesz eleget, élhet az azonnali hatályú felmondás jogával.
A felmondást írásban, indokolással ellátva kell benyújtania.
Jogszerű azonnali hatályú felmondás esetén a felmentési időre járó munkabérre és végkielégítésre tarthat igényt, ebben az esetben a munkaviszony azonnali hatállyal megszünik, felmondási idő nincs.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Kollektív szerződés

Tisztelt Szakértő!

A cégnél, melynél alkalmazásban vagyok van kollektív szerződés. Lehet-e ezt a szerződést olyan módon megváltoztatni, amely alapján a tövényi előírásoknak nem tesz eleget a munkavállalókat megillető pótlékok mértéke?

Tehát pl. hétvégi (pihenőnapi) munkavégzés esetén a munkavállalót ne a törvényben meghatározott 100% bérpótlék, hanem pl. 70% illesse meg?

Köszönettel: kérdező
Szakértő válasza
A kollektív szerződés a mun káltató és a szakszervezet között jön létre, ezért az azzal kapcsolatos kifogásokat a munkavállalók a szakszervezetnek jelenthetik be.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Kártérítés

T. Szakértő!
2008.04,hó óta dolgoztam egy cégnél,mint operátor /betanított munkás,gépkezelő.Azon a területen,ahol dolgoztam 3 féle munka folyamatot is megtanultam.Időközben rosszulléteim voltak,de nem találták az okát,csak tavaly március végén derült kik,hogy szívritmuszavarom lett.Ezt április végén megkatéterezték.A nagy rosszulléteim elmúltak.Közben 3éve depresszióval kezdtek kezelni.Folyamatosan jártam kontrollra,de néha rosszul lettem a munkahelyemen,s haza kellett jönnöm.Novemberben rosszul lettem és kórházba kerültem,ami után a pszichiáterem kiadott egy szakvéleményt,hogy egy bizonyos munkafolyamatra /esztergagép/ Határozatlan ideig mentsenek fel.Ezzel elmentem az üzemorvoshoz,aki ez alapján kiállított egy ALKALMASSÁGI IGAZOLÁST 11,18.-án,hogy határozatlan időre ne tegyenek az esztergagépre.Ezt leadtam a Termelési vezetőnek és ezt követően 3 műszakban és túlórákban dolgoztam tovább.12.08.-án délutános műszak kezdete előtt a Sorvezető kikísért a termelésből az ebédlőbe.Ott elém raktak egy 2014.12.04.-ei dátummal ellátott üzemorvosi Nem Alkalmas 2014.dec.pszichiátria javaslatára papírt.A december 4.-i héten éjszaka dolgoztam,üzemorvoshoz NEM küldtek,és szombaton még délutánra vissza kellett mennem túlórában dolgozni.Sérelmeztem,hogy a távollétem nélkül állították ki ezt az Alkalmatlansági papírt.Erről az Üzemi Tanács elnöke az Én kérésemre nagyjából leírta a történteket.A rosszulléteimre hivatkoztak és elém raktak egy Közös megegyezéses és egy Felmondás a munkáltató részéről szerződéseket,hogy válasszak a két papír közül,s már vissza sem engednek dolgozni.A gyárban dolgozott idő alatt munkámmal soha nem volt kifogás.Az orvosi papírra hivatkoztak.Sajnos másnap aláírtam a Közös megegyezéses papírt,mert nem tudtam,hogy mit tehetek.A pszichiáteremmel nem konzultált az Üzemorvos,erről van egy frissebb Leletem.Gyógyszereket csak az elalvás előtt szedtem,ezek nem befolyásolták a munkám.Az éves kötelező üzemorvosi vizsgálat is Alkalmasnak talált a nyáron.Ahol mindig elhangzott,hogy depresszióval kezelnek és a gyógyszereim nevei.Kértem,hogy ne küldjenek el,mert az akkori munkaköröm,amit végeztem létezett /vizuális ellenőr/.Van olyan dolgozó,aki pacemakerrel dolgozik ugyanabban a folyamatban.Kérem munkajogi szakvéleményét,hogy a fentiek alapján jogosan jártak-e el velem szemben vagy érdemes lenne-e jogi útra terelnem az ügyet.Ha igen,akkor a céget vagy az Üzemorvost kellene perelnem?Kérem,hogy ha lehetséges magán emailben válaszoljanak.
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
 
E-mailben való válaszadásra nincs lehetőség. Amennyiben hozzájárul, válaszomat közzéteszem.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Foglalkoztatás

Tisztelt Szakértő!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy férjem munkahelye pénzhiányra hivatkozva tavaly augusztus óta nem fizette ki a betegállományát.Mit tehetünk? Hová fordulhatunk segítségért? Köszönettel Kiss Anna
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Forduljon  a lakóhelye szerinti megyei kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerve ügyfélszolgálatához.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Foglalkoztatás

Van egy nyolc órás munkám. Kaptam egy másik, heti 40 órás munkára ajánlatot, melynek olyan az időbeosztása, hogy a kettő, időben, nem üti egymást. Az egyik 7.30-16.00, levéltáros, a másik, nevelőtanári állás, elsősorban ügyelet, hétköznapon 17.00-21.00 és hétvégén 07.00-17.00-ig.
El vállalhatom-e? Köteles vagyok-e tájékoztatni a munkaadóimat?
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A közszférában dolgozók szolgálati viszonyával kapcsolatosan nem áll módomban tanácsot adni.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Munkaviszony megszüntetés

Mit tegyek ha a munkáltatóm azt állítja, hogy nem voltam bejelentve, azután hogy, közös megegyezéssel felmondtunk? Holott, munkaszerződést írtunk és a munkaügyi központba beküldött vele, és adókedvezményhez mondta hogy kérjek papírt és bejelent és még mai napig fizeti utánam a TB-t, pedig már nem is dolgozom ott hónapok óta, de nem tudom mit tehetnék, nem tudtam kihez fordulhatnék ezzel.
A volt munkáltatóm, mindenképpen azt állítja, hogy ő nem jelentett be, és hagyjam békén.
Nekem nincs tapasztalatom az ilyesmiben, én nem értek ezekhez a dolgokhoz, de nem szeretnék én ki jönni ebből rosszul, mivel én lettem átverve!
Köszönöm előre is a választ!
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Ebben a kérdésben a a lakóhelye szerinti megyei kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szerve ügyfélszolgálatán, és a nyugdíjbiztosítási igazgatóságnál kaphat felvilágosítást.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Felmondás

Tisztelt Szakértő!

Január 7-én megszűnt a munkaviszonyom.
A megszűnés után a munkáltató bevallás késése miatt még 2014 évi bírságot a felmondás miatt rám terhelhet?
Nem én okoztam, de ennek ellenére is akkor kellett volna szólnia szerintem ha ő úgy gondolja. És még így sem nekem szólt, csak visszahallottam.

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Balazs A
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A kérdése nem igazán érthető. Milyen bírságot szabtak ki Önnel szemben?
dr. Székely Katalin
Kérdező
Munkabér

mennyi lesz a vállalkozó vagyonőr minimális órabére 2015-től amit az őt alkalmazónak kőtelező lesz kifizetni
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Amennyiben vállalkozóként dolgozik, a bérezés megállapodás szerint jár.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Munkaviszony megszüntetés

Tisztelt Szakértő!
Tanácsot szeretnék kérni az alábbi ügyben:
Jelenlegi munkahelyemen 1986. január 2-án kezdtem dolgozni. Folyamatos munkaviszonyom 1984. július 2-tól van.
2014.szept. 17-e óta folyamatos táppénzen vagyok, mivel édesanyám állapota súlyosan lerobbant. Azt szeretném megtudni, hogy ha a munkáltató részéről történik felmondás jár-e végkielégítés?, felmondási idő van-e és mennyi?. A háziorvos 1 évig tarthat táppénzen, ha lejár ez az idő és nem változik édesanyám állapota, akkor részemről lesz felmondás, mivel nem szeretném idős otthonba adni, vállalom az ápolását.Köszönöm szépen a választ.
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A keresőképtelenség ideje az új Mt szerint nem eredményez védettséget a felmondással szemben, de az Mt 68. § (2)  bekezdése szerint a munkáltató felmondása esetén a felmondási idő legkorábban az alábbiakban meghatározott tartam lejártát követő napon kezdődik:
a) a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év.
A Munka Törvénykönyve 69. § (1) bekezdés szerint a munkáltató felmondása esetén
A felmondási idő harminc nap.
(2) A munkáltató felmondása esetén a felmondási idő a munkáltatónál munkaviszonyban töltött
a) három év után öt nappal,
b) öt év után tizenöt nappal,
c) nyolc év után húsz nappal,
d) tíz év után huszonöt nappal,
e) tizenöt év után harminc nappal,
f) tizennyolc év után negyven nappal,
g) húsz év után hatvan nappal
meghosszabbodik.
 
A 77-§. (3) bekezdése szerint a végkielégítés mértéke
a) legalább három év esetén egyhavi,
b) legalább öt év esetén kéthavi,
c) legalább tíz év esetén háromhavi,
d) legalább tizenöt év esetén négyhavi,
e) legalább húsz év esetén öthavi,
f) legalább huszonöt év esetén hathavi
távolléti díj összege.
 
 dr. Székely Katalin
Kérdező
Munkabér

Tisztelt Foglalkoztatás.hu!

Az lenne a kérdésem, hogy jár-e nekem a kompenzáció vagy nem? 2000.07.03-tól dolgozom mint közalkalmazott az egészségügyben. 140485 ft a bruttó fizetésem, egyedülálló gyermektelen vagyok.Eddig még egyik évben sem kaptam mondván nekem nem jár. A diplomás magasabban kereső kolléganőmnek jár? Tudnak-e nekem ebben segíteni? Köszönettel: Köműves Orsolya
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A közszférában dolgozók szolgálati viszonyával kapcsolatosan nem áll módomban tanácsot adni.
dr. Székely Katalin
Kalkulátorok
Munkaerőpiac számokban

MUNKANÉLKÜLISÉG - FOGLALKOZTATÁS

Év Foglalkoztatott Álláskereső Munkanélküliségi
ráta
Foglalkoztatotti
ráta
Népesség
1998 3.676.200 fő 310.400 fő 7.8 % 53.6 % 6.854.500 fő
1999 3.786.300 fő 285.100 fő 7.0 % 55.4 % 6.836.100 fő
2000 3.832.000 fő 263.200 fő 6.4 % 56.0 % 6.840.700 fő
2001 3.849.800 fő 233.900 fő 5.7 % 56.2 % 6.851.400 fő
2002 3.850.300 fő 238.400 fő 5.8 % 56.2 % 6.849.700 fő
2003 3.897.200 fő 244.300 fő 5.9 % 57.0 % 6.836.200 fő
2004 3.874.700 fő 252.400 fő 6.1 % 56.8 % 6.826.300 fő
2005 3.878.600 fő 303.100 fő 7.2 % 56.9 % 6.814.700 fő
2006 3.906.000 fő 316.500 fő 7.5 % 57.3 % 6.815.800 fő
2007 3.897.000 fő 311.700 fő 7.4 % 57.3 % 6.799.700 fő
2008 3.849.100 fő 328.800 fő 7.9 % 56.7 % 6.794.200 fő
2009 3.751.300 fő 420.300 fő 10.1 % 55.4 % 6.771.000 fő
2010 3.750.100 fő 474.500 fő 11.2 % 55.4 % 6.769.300 fő
2011 3.779.000 fő 467.600 fő 11.0 % 55.8 % 6.770.200 fő
2012 3.842.800 fő 474.800 fő 11.0 % 57.2 % 6.715.700 fő
2013 4.015.200 fő 403.000 fő 9.1 % 59.7 % 6.715.700 fő
2014 4.053.000 fő 379.000 fő 8.6 % 60.4 % 6.715.700 fő
2014 4.053.000 fő 379.000 fő 8.6 % 60.4 % 6.715.700 fő
2014 4.078.000 fő 370.000 fő 8.3 % 60.9 % 6.715.700 fő
2014 4.107.000 fő 361.000 fő 8.1 % 61.2 % 6.715.700 fő
2014 4.107.000 fő 361.000 fő 8.1 % 61.5 % 6.715.700 fő
2014 4.122.000 fő 361.000 fő 8.1 % 61.7 % 6.715.700 fő
2014 4.127.000 fő 354.000 fő 7.9 % 61.8 % 6.715.700 fő
2014 4.158.000 fő 341.000 fő 7.6 % 62.4 % 6.715.700 fő
2014 4.182.000 fő 333.000 fő 7.6 % 62.8 % 6.715.700 fő
2014 4.184.000 fő 319.000 fő 7.1 % 62.9 % 6.715.700 fő
Ellenőrző kód:
E-mail:

EGYMILLIÓ MUNKAHELY

Álláshelyek (2010.05) 3 756 000 fő

Cél
- Álláshelyek (2020.05) 4 756 000 fő
- Havi új álláshelyek száma 8 333fő
- Napi új álláshelyek száma 273fő

Eltelt hónapok száma 58 hónap
Eltelt napok száma 1730 nap

Aktuális
- Álláshelyek 4 182 000 fő
- Havi új álláshelyek 7 344 fő
- Napi új álláshelyek 246 fő

Új munkahelyek száma 426 000 fő
Cél - Időarányos új munkahelyek száma 473 583 fő

Célállapot -47 583 fő

MINIMÁLBÉR VÁLTOZÁS

Év Minimálbér Bérminimum
2000 25.500 Ft. 0 Ft.
2001 40.000 Ft. 0 Ft.
2002 50.000 Ft. 0 Ft.
2003 50.000 Ft. 0 Ft.
2004 53.000 Ft. 0 Ft.
2005 57.000 Ft. 0 Ft.
2006 62.500 Ft. 68.800 Ft.
2007 65.500 Ft. 75.400 Ft.
2008 69.000 Ft. 86.300 Ft.
2009 71.500 Ft. 87.000 Ft.
2010 73.500 Ft. 89.500 Ft.
2011 78.000 Ft. 94.000 Ft.
2012 93.000 Ft. 108.000 Ft.
2013 98.000 Ft. 114.000 Ft.
2014 101.500 Ft. 118.000 Ft.
2015 105.000 Ft. 122.000 Ft.
Adatkezelési szabályzat | Álltalános szerződési feltételek | Kérdésére válaszolunk | Kapcsolat | Elérhetőségek
Cégadatok

M-T Munkaügyi Tanácsadó Iroda
Székhely:
2600 Vác, Pálffy utca 39.
Iroda:
2600 Vác, Szivárvány utca 56.
Cgsz.: 13-09-090860 (PM. C.B.)
Adószám: 12821909-2-13

Elérhetőségek

Telefon: (+36) 30 760-3925
E-mail: munkaugy@munkaugyes.hu

Telefonhívásokat minden munkanapon 8-16 között várjuk.

2013 Minden jog fenntartva.
PageRank ikon ingyen