Név:*
Tárgy:*
E-mail:*
 
Ellenörző kód:*
Feliratkozom a Foglalkoztatás.hu hírlevél szolgáltatására.
Elfogadom a Foglalkoztatás.hu adatvédelmi feltételeit, és hozzájárulok személyes adataim mentéséhez. (Adatkezelési Szabályzat)

 Szakértőink válaszolnak - Online tanácsadás

Amennyiben munkajogi, foglalkoztatási problémái vannak, a www.foglalkoztatas.hu szakportálunkon e-mailben fordulhat jogászunkhoz, szakembereinkhez tájékoztatásért, tanácsért. A kérdéseikre lehetőségeink szerint, rövid időn belül válaszolunk, és a kérdéseket a válaszokkal együtt itt elolvashatják.

 

Eddig feltett kérdések és válaszok
Kérdező
Munkaviszony megszüntetés

Tisztelt szakértô!
Érdeklôdôm hogy nyugdijbavonulàsom megàlapitàsakor, a munkàltatomnak menyi idôn belül kell kiadnia az erre vonatkozó papirokat igazolàsokat melyel mehetek a nyugdijfojositohoz?
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Nincs erre kifejezett rendelkezés a Munka Törvénykönyvében. Szólítsa fel írásban a munkáltatót, hogy adja ki a szükséges igazolásokat. Ha a felszólításnak nem tesz ekeget, igényét munkavégzés helye szerinti közigazgatási és munkaügyi bíróságon érvényesítheti.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Felmondás

Tisztelt Szakértő!

8-éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, augusztus 18.-óta viszont folyamatos inzultusnak vagyok kitéve a vezetőm által.
Ma távollétében, az ő főnöke vett fel velem egy feljegyzést, melybe beleírattam ezt a tényt is. Konkrétan gyomorproblémákkal küzdök , mert ellehetetlenítik a munkavégzésemet, vagyis az egészségi állapotomat is veszélyezteti ez a munkahelyi légkör.
Mennyire lehet jogszerű részemről a rendkívüli felmondás?
Mert véleményem szerint a munkáltató olyan magatartást gyakorol,amely szerintem a munkavégzést ellehetetleníti.
Rendes felmondás esetén nem kapnám meg az éveim után járó végkielégítést. Röviden annyi történt, hogy 2-hét szabadság után káoszra érkeztem vissza , (249-e-mailre)és most akárhogyan is végzem a munkámat, mindenbe beleköt.Szeretném tudni mennyire lennék jogszerű, ha megtenném hogy rendkívüli felmondást adok be, illetve milyen hátrányai lennének? Válaszát előre is köszönöm.
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Azonnali hatályú felmondásra  az Mt  78. § (1) bekezdésében írt esetekben van jogszerű lehetőség: ha a másik fél
a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
 Ebben az esetben a munkavállaló köteles a felmondását megindokolni, és a bíróság előtt az állításait bizonyítani. Az Ön által leírtak, tulajdonképpen általánosságok, amelyek valószínüleg bizonyíthatatlanok, így nem valószínű, hogy a bíróság jogszerűnek tartaná a felmondását.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Felmondás

Jónapot
Olyan kérdésem lenne hogy milyen jogi következménye lenne annak ha a munkahelyemet otthagynám felmondás nélkül
?
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Ha felmondás nélkül otthagyja a munkahelyét, ez a munkaviszony jogellenes megszűntetésének tekintendő.
A Munka Törvénykönyve 84. § -a erre az esetre a következőket tartalmazza:
(1) A munkavállaló, ha munkaviszonyát jogellenesen szüntette meg, köteles a munkavállalói felmondás esetén irányadó felmondási időre járó távolléti díjnak megfelelő összeget megfizetni.
(2) A munkavállaló, ha a határozott tartamú munkaviszonyát szünteti meg jogellenesen, a határozott időből még hátralévő időre járó, de legfeljebb háromhavi távolléti díjnak megfelelő összeget köteles megfizetni.
(3) A munkáltató követelheti az (1) vagy (2) bekezdésben meghatározott mértéket meghaladó kárának megtérítését is. Ezek együttesen nem haladhatják meg a munkavállaló tizenkét havi távolléti díjának összegét.
Kérdező
Munkabér

Tisztel hölgyem/uram! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy élettársam 2 honapig dolgozott egy válalkozonak elsö honapban rendesen kifizette,de viszont a második honapban az élettársam kapott egy jobb munkahelyet ami jobban fizet és azzonali hatályal leszámoltatta.Az élettársam 550ft-os óra bérben dolgozott neki és 202orája volt bedolgozva munkaszerzödést kötöttek és be jelenttett munka volt,de a munka adó nem akarja kifizetni csak hiteget hogy ekkor kifizeti meg akkor de nem történik semmi!Mit tehetek ez ügyben?Az élettársam nem tartozkodik magyarországon külföldön dolgozik szeretném megtudni hogy annak érdekében hogy fizetését megkapjam tehetek valamit? Válaszát elöre is köszönöm!
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Ha a munkáltató nem fizette meg a munkabért, a munkavállaló az igényét a munkavégzés helye szerinti közigazgatási és munkaügyi bíróságon érvényesítheti.
A per megindítására és a perbeli képviseletre az élettársa Önnek mint élettársának meghatalmazást adhat.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Munkabér

Tisztelt szakértő!

Augusztus 10 óta keresőképtelen vagyok. Ebben az évben már nem tudok dolgozni, csak valamikor jövő tavasszal. Maradt erre az évre még 5 nap szabadságom. A kérdésem az, hogy ez megmarad, vagy időarányosan csökken havonta, mivel egész évben több mint 4 hónapot nem dolgoztam aktívan, táppénzen voltam, és így ennyivel kevesebb szabadság jár.
Segítségét köszönöm.
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A Munka Törvénykönyve (Mt) 115.§. e) pontja szerint nem jár szabadság a munkavállalónak a naptári évenként harminc napot meghaladó keresőképtelenség idejére.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Felmondás

Azt szeretném tudni hogy 5 éves munkaviszony után felmondtam. Köteles-e a volt munkáltatom fennmaradt éves szabadságomat pénzbe megváltani. mert szerinte Ö soha nem fizetett szabadságot.
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A Munka Törvénykönyve 125. § -a szerint a munkaviszony megszűnésekor, ha a munkáltató az arányos szabadságot nem adta ki, azt meg kell váltani.
 A ki nem adott szabadság minden napjára távolléti díj jár. (Mt 146.§. (3) bekezdés a) pont.)
 dr. Székely Katalin
Kérdező
Munkaviszony megszüntetés

Tisztelt Cím!
Munkáltatóm megrendeléseinek vissza esésére hivatkozva a munkakörömet 4 órásra szeretné módosítani és 1 hónap felmondási idővel teljesen megszüntetni. Ha nem vállalom el a 4 órás munka-időváltozást a felmondási időre akkor rendkívüli felmondással megszüntetheti a munkaviszonyom, esetleg belekényszeríthet e a munkáltató a közös megszüntetésbe, vagy rendes felmondást kell alkalmaznia és végkielégítést kell fizetnie. (4 éve dolgozom a cégnél)
Előre is köszönöm válaszukat.
Üdvözlettel: F. Tímea
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Ha nem fogadja el a munkaszerződés módosítását, a munkáltató felmondással megszűntetheti a munkaviszonyát. Azonnali hatályú felmondásra ez nem elegendő indok. Felmondási idő és végkielégítés jár Önnek.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Felmondás

Üdvözlöm Önöket!
Érdeklődni szeretenék, hogy a fiam ausztriában dolgozott asztalosként , ez év szeptember 3-án be ment dolgozni, és közölték vele hogy felmondanak neki mivel most nincs munka, még azzal a nappal tehát 3. ával ki is jelentették, pedik délig dolgozott, csak így felmondhatnak e neki és hogy jár e valami pld. a 14.havi bér időarányosan. vagy álláskeresési nap, . majd még annyit mondott neki a munkáltatója hogy talán 3hét múlva értesítik ha beindul a munka.Válaszukat előre is köszönöm !
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Kérem írja meg, hogy a fia magyar, vagy osztrák munkáltatónál dolgozott.
Kérdező
Munkaviszony megszüntetés

Tisztelt Dr Székely Katalin!

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát. A végkielégítés kiszámításánál, ezek szerint ha jól értelmezem, akkor 1986.08.21-től egészen a felmondásig terjedő időszakot veszik figyelembe, nem vonják le a GYES + ápolási díj időtartamát. De lenne még egy kérdésem: a csoportos létszámleépítésnél ha a munkáltató mond fel, mi alapján számítják a felmondási időt? Ha 1986.08.21-től dolgozom a cégnél, de közben GYES-en, illetve ápolásin voltam a gyermekem tartós betegsége miatt, ez mennyiben befolyásolja a felmondási idő mértékét? Konkrétan, az én esetemben megjár-e a 3 hónap felmondási idő a cégnél eltöltött 28 évem után, vagy csak 1 hónap jár a cégnél ténylegesen ledolgozott 13 év után ?

Előre is köszönöm gyors válaszát.

Tisztelettel:

Tne
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A Munka Törvénykönyve 69.§. (4) bekezdése szerint a felmondási idő számítása szempontjából a 77. § (2) bekezdésében meghatározott tartamot nem kell figyelembe venni. Ezért a szülési szabadság és a gyermek ápolása, gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság ideje a felmondási idő számítása szempontjából nem vehető figyelembe.
dr. Székely Katalin
 
Kérdező
Foglalkoztatás

Üdvözlöm.

Én tanácsot szeretnék kérni.
A jelenlegi munkahelyemen 2014.Február óta dolgozom 8 órás bejelentett munkaidőben.Papíron 168 órát dolgozom erre kapom a bérpapíromat is.Múlt hónapban beteg lettem 2 hetet táppénzen voltam amikor bevittem a táppénzes papírt közölték hogy felesleges úgy sem fizetik.De elvitték a könyvelőnek a szabadságokkal ugyanez a helyzet minden hónapban kiírják de nem fizetik ki.A kérdésem a következő:
Ha nem fizetik ki a 2 hét táppénzt felmondhatok-e rendkívüli felmondással?
Hova lehet fordulni ilyen esetben hogy megkapjam a fizetésem annyit amennyi jár és ne csak papíron?Készpénzben kapjuk a fizetésünk múlt hónapban 90 ezer forint helyett 40 ezret kaptam mivel a 2 hét szabadságot nem fizette viszont a bérpapírt alá kellett írnom hogy átvettem a 90 ezret.
Ha most nem írom alá a bérpapírt amíg ki nem fizeti a teljes összeget gondolom akkor felmondhat azonnali hatállyal?
Ha ezt meglépem egy percet sem szeretnék ezek után ott tölteni,ha nem fizet ki rendesen ez ad felmentést a 30 nap ledolgozása alól?
Köszönöm a választ előre is:
Gyuri
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Ha a munkáltató nem fieti ki a munkaszerződés szerint járó munkabért Ön a Munka Törvénykönyve  78. § (1) bekezdés alapján azonnali hatállyú felmondással megszüntetheti a munkaviszonyát. A felmondást írásban kell a munkáltatónak átadnia, és meg kell indokolni. Ebben az esetben nincs felmondási idő.
A munkáltató azzal az indokkal nem mondhat fel azonnali hatállyal azért, mert nem írja alá a bérkifizetésről szóló iratot, ha nem is veszi fel a munkabért.Ez azonban egyáltalán nem célravezető megoldás. Írja alá, vegye fel a munkabért, de írja rá, hogy igényt tart az Önnek járó további összegre is.
Ha a munkáltató nem fizeti meg a munkabért, a munkavégzés helye szerinti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon pert idíthat ellene.
dr. Székely Katalin
Kalkulátorok
Munkaerőpiac számokban

MUNKANÉLKÜLISÉG - FOGLALKOZTATÁS

Év Foglalkoztatott Álláskereső Munkanélküliségi
ráta
Foglalkoztatotti
ráta
Népesség
1998 3.676.200 fő 310.400 fő 7.8 % 53.6 % 6.854.500 fő
1999 3.786.300 fő 285.100 fő 7.0 % 55.4 % 6.836.100 fő
2000 3.832.000 fő 263.200 fő 6.4 % 56.0 % 6.840.700 fő
2001 3.849.800 fő 233.900 fő 5.7 % 56.2 % 6.851.400 fő
2002 3.850.300 fő 238.400 fő 5.8 % 56.2 % 6.849.700 fő
2003 3.897.200 fő 244.300 fő 5.9 % 57.0 % 6.836.200 fő
2004 3.874.700 fő 252.400 fő 6.1 % 56.8 % 6.826.300 fő
2005 3.878.600 fő 303.100 fő 7.2 % 56.9 % 6.814.700 fő
2006 3.906.000 fő 316.500 fő 7.5 % 57.3 % 6.815.800 fő
2007 3.897.000 fő 311.700 fő 7.4 % 57.3 % 6.799.700 fő
2008 3.849.100 fő 328.800 fő 7.9 % 56.7 % 6.794.200 fő
2009 3.751.300 fő 420.300 fő 10.1 % 55.4 % 6.771.000 fő
2010 3.750.100 fő 474.500 fő 11.2 % 55.4 % 6.769.300 fő
2011 3.779.000 fő 467.600 fő 11.0 % 55.8 % 6.770.200 fő
2012 3.842.800 fő 474.800 fő 11.0 % 57.2 % 6.715.700 fő
2013 4.015.200 fő 403.000 fő 9.1 % 59.7 % 6.715.700 fő
2014 4.053.000 fő 379.000 fő 8.6 % 60.4 % 6.715.700 fő
2014 4.053.000 fő 379.000 fő 8.6 % 60.4 % 6.715.700 fő
2014 4.078.000 fő 370.000 fő 8.3 % 60.9 % 6.715.700 fő
2014 4.107.000 fő 361.000 fő 8.1 % 61.2 % 6.715.700 fő
2014 4.107.000 fő 361.000 fő 8.1 % 61.5 % 6.715.700 fő
2014 4.122.000 fő 361.000 fő 8.1 % 61.7 % 6.715.700 fő
2014 4.127.000 fő 354.000 fő 7.9 % 61.8 % 6.715.700 fő
Ellenőrző kód:
E-mail:

EGYMILLIÓ MUNKAHELY

Álláshelyek (2010.05) 3 756 000 fő

Cél
- Álláshelyek (2020.05) 4 756 000 fő
- Havi új álláshelyek száma 8 333fő
- Napi új álláshelyek száma 273fő

Eltelt hónapok száma 53 hónap
Eltelt napok száma 1599 nap

Aktuális
- Álláshelyek 4 015 000 fő
- Havi új álláshelyek 4 886 fő
- Napi új álláshelyek 161 fő

Új munkahelyek száma 259 000 fő
Cél - Időarányos új munkahelyek száma 437 722 fő

Célállapot -178 722 fő

MINIMÁLBÉR VÁLTOZÁS

Év Minimálbér Bérminimum
2000 25.500 Ft. 0 Ft.
2001 40.000 Ft. 0 Ft.
2002 50.000 Ft. 0 Ft.
2003 50.000 Ft. 0 Ft.
2004 53.000 Ft. 0 Ft.
2005 57.000 Ft. 0 Ft.
2006 62.500 Ft. 68.800 Ft.
2007 65.500 Ft. 75.400 Ft.
2008 69.000 Ft. 86.300 Ft.
2009 71.500 Ft. 87.000 Ft.
2010 73.500 Ft. 89.500 Ft.
2011 78.000 Ft. 94.000 Ft.
2012 93.000 Ft. 108.000 Ft.
2013 98.000 Ft. 114.000 Ft.
2014 101.500 Ft. 118.000 Ft.
Adatkezelési szabályzat | Álltalános szerződési feltételek | Kérdésére válaszolunk | Kapcsolat | Elérhetőségek
Cégadatok

M-T Munkaügyi Tanácsadó Iroda
Székhely:
2600 Vác, Pálffy utca 39.
Iroda:
2600 Vác, Szivárvány utca 56.
Cgsz.: 13-09-090860 (PM. C.B.)
Adószám: 12821909-2-13

Elérhetőségek

Telefon: (+36) 30 760-3925
E-mail: munkaugy@munkaugyes.hu

Telefonhívásokat minden munkanapon 8-16 között várjuk.

2013 Minden jog fenntartva.
PageRank ikon ingyen