Név:*
Tárgy:*
E-mail:*
 
Ellenörző kód:*
Feliratkozom a Foglalkoztatás.hu hírlevél szolgáltatására.
Elfogadom a Foglalkoztatás.hu adatvédelmi feltételeit, és hozzájárulok személyes adataim mentéséhez. (Adatkezelési Szabályzat)

 Szakértőink válaszolnak - Online tanácsadás

Amennyiben munkajogi, foglalkoztatási problémái vannak, a www.foglalkoztatas.hu szakportálunkon e-mailben fordulhat jogászunkhoz, szakembereinkhez tájékoztatásért, tanácsért. A kérdéseikre lehetőségeink szerint, rövid időn belül válaszolunk, és a kérdéseket a válaszokkal együtt itt elolvashatják.

 

Eddig feltett kérdések és válaszok
Kérdező
Munkabér

Tisztelt Szakértő!

2012 februártól a cégem fizetésképtelenné vált.2013 februártól GYED-en voltam ,jelenleg GYES-en vagyok.Munkaviszonyom folyamatos 2008 jan.1 től.Jelenleg csődeljárás van folyamatban,és a benyujtott 2000000 forint munkabér tartozással szemben,a bérgarancia alapból 260000 forintot kaptam.A munkatársaim pedig 750000 forintot.Ez ügyben szeretném kérni a segtségét,véleményét,és az esetleges további lehetőségekről a tájékoztatását.
Köszönöm!
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Kérjen részletes tájékoztatást az alaptól, hogy miért ennyit fizettek önnek.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Felmondás

Tisztelt Szakértő!

2015.04.07.-én kezdtem el dolgozni egy munkaerő kölcsönző cégen keresztül. Az első fizetésemet rendben megkaptam kézbe, bérpapír nélkül. A második fizetésemnél 6.hó 7.-én picit több mint 10.000 Ft-al kevesebbet kaptam, ezt 6.hó 8.-án jeleztem a "kapcsolat tartónak" azt mondta utána néznek és újra számolják. (Bérpapírt még mindig egyet se kaptam, többszöri kérésre sem) 6.hó 15.-én telefonon felmondtam (a 90 napos próba időn belül, amikor még nincs felmondási idő) közölték értesítenek, ha megvannak a kilépő papírjaim. A mai napon 6.hó 22.-én érdeklődtem telefonon ,azt mondták,hogy még nincs semmi, majd hívnak. Mi a következő lépés amit tennem kell?
Válaszát előre is köszönöm.
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Ajánlott levélben szólítsa fel a munkáltatót, hogy haladéktalanul adja ki az igazolásokat. Ha ennek nem tesz eleget a közigazgatási és munkaügyi bíróságtól kérheti, hogy kötelezze a munkáltatót az igazolások kiadására. Ebben a perben a munkáltató mulasztása miatt esetlegesen bekövetkezett kárának megtérítését is kérheti.
 
dr. Székely Katalin
Kérdező
Munkabér

A cégem közös megegyezéssel elküldött.Mert eladják a teherautókat. És az áprilisi bérem egy részét fizették ki. Azt mondták fogják utalni. De azóta se utalták. A kérdésem,hogy hol lehet őket feljelenteni? hogy a pénzemhez jussak.
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Az igényét a közigazgatási és munkaügyi bíróságon érvényesítheti.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Munkabér

Tisztelt Cím!

Másodállásban dolgozom heti 16 órában. Főállásban 30 nap szabadság jár nekem (46 éves vagyok..) Mennyi szabadság jár a mellékállásban és fizetett szabadság-e ott is vagy csak a napok?

Köszönettel: Eszter
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A másodállásban ugyannyi fizetett szabadság jár, mint a főálláűsban.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Munkavédelem

Tisztelt Szakértő! Hivatkozom előző válaszára. és sziveskedjen megmondani, hogy melyik rehabilitációs intézményhez forduljunk amely magas vérnyomás miatt járadékot biztosit. Férjem munkahelyén kijelentették, hogy annak ellnére sem fogják ismét munkába állitani hogy a gyógyszeres vérnyomás kezelése történik, és a háziorvos szerint nem munkaképtelen. Először előnyugdijba akarták küldeni mivel 61 éves,mikor ez bnem jött létre akkor menjen táppénzre anig lehetséges, szóval mindent elkövettek, csak dolgozni ne menjen. Felajánlották ugyan hogy szüntesse meg munkaviszonyát közös negegyezéssel. Ezek után mi a teendő? Várom sürgős válaszát
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Ha a férje nem ért egyet az üzemorvos véleményével, a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezéséről szóló 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet 12.§-a alapján kérheti a munkaköri, illetve szakmai alkalmasság másodfokon történő orvosi elbírálását az első fokon eljáró szervnél.
Ugyanakkor a munkáltató nem kötelezheti fizetés nélküli szabadság igénybevételére. hanem köteles munkával ellátni, vagy a munkaviszonyát felmondani.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Munkaviszony megszüntetés

Tisztelt Szakértő!
Élni szeretnék a 40 éves nyugdíjba vonulási lehetőséggel, ehhez a jogosultsági időm július végén lesz meg. Munkaviszonyom a jelenlegi munkáltatómnál 4 év 8 hónap.
Alkalmazottként mire számíthatok, ha én mondok fel ?
Mennyi a felmondási idő és mennyi felmentésben, milyen bér vagy egyéb kifizetésben/juttatásban részesülhetek? ( a felmondási idő alatt cafeteria, illetve fizetett szabadság a ledolgozott hónapok után vagy a felmondási időre is jár időarányosan?)
Válaszát előre köszönöm!
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A munkaviszonyát felmondással megszüntetheti, ebben az esetben a felmondási idő a Munka Törvénykönyve  (Mt)  69.§. (1) bekezdése szerint 30 nap, amelyet a munkáltató kívánsága szerint le kell dolgoznia.
A munkaviszonya a felmondási idő utolsó napján szűnik meg. A cafeteria juttatás és a ki nem vett szabadság eddig az időpontig jár.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Munkaerő kölcsönzés

Tiszteletem!
Munkaero kolcsonzessel foglalkozo ceg altal dolgozom, szeretnem tudni hany nap szabadsag jar nekem.
Koszonom, tisztelettel,
Dragan Jozsef
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A munkavállalót megillető szabadság az Munka Törvénykönyve  szerint:
116. § Az alapszabadság mértéke húsz munkanap.
117. § (1) A munkavállalónak
a) huszonötödik életévétől egy,
b) huszonnyolcadik életévétől kettő,
c) harmincegyedik életévétől három,
d) harmincharmadik életévétől négy,
e) harmincötödik életévétől öt,
f) harminchetedik életévétől hat,
g) harminckilencedik életévétől hét,
h) negyvenegyedik életévétől nyolc,
i) negyvenharmadik életévétől kilenc,
j) negyvenötödik életévétől tíz
munkanap pótszabadság jár.
dr. Székely Katalin
Kérdező
Felmondás

Tisztelt Szakértő!

Kérdésem a következő: A munkáltatóm már több, mint egy éve folyamatosan kötelező hétvégi túlórákat rendel el. Nem fogadnak el semmilyen indokot, minden szombaton kötelezően menni kell túlórázni. Magam és a munkatársaim nevében is mondhatom, hogy ez már túl sok, túlterheltek vagyunk, nincs időnk a családra, nincs szabadidőnk. Megteheti ezt a munkáltató, hogy folyamatosan kötelezeően túlóráztat? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha én felmondok, ezzel az indokkal, hogy nem tudom már tovább vállalni a kötelező túlórákat, akkor jogosult leszek álláskeresési járadékra?

Válaszát előre is köszönöm!
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
A Munka Törvénykönyve 109. § (1) teljes napi munkaidő esetén naptári évenként kétszázötven óra rendkívüli munkaidő rendelhető el.
 A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény
25. § (1) bekezdése szerint  álláskeresési járadék illeti meg azt, aki
a) álláskereső,
b) az álláskeresővé válását megelőző három éven belül legalább 360 nap - a 27. § (1) bekezdésében meghatározott - jogosultsági idővel rendelkezik,
d)123 munkát akar vállalni, de önálló álláskeresése nem vezetett eredményre, és számára az állami foglalkoztatási szerv sem tud megfelelő munkahelyet felajánlani.
Amennyiben a fenti feltételeknek megfelel, az álláskeresési járadák jár Önnek attól függetlenűl, hogy milyen módon szünt meg a munkaviszonya.
dr. Székely Katalin
 
 
Kérdező
Munkaviszony megszüntetés

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megtudni hová fordulhatok.
Németországban dolgozom lassan 2 éve, sajnos le betegedtem.
Ágyék porckorong sérvem van mellyel hamarosan műtenek.Itt szereztem a cégnél.
Van TB ezzel nincs is baj,minden segítséget meg is kapok az orvosoktól.De sajnos németül nem igen beszélek és nem tudom segítség nélkül megértetni magam.
Eddig a munkáltatóm biztosította a tolmácsolást.
És most indoklás nélkül el akarnak bocsájtani a cégtől.
Hová fordulhatok, lehet e kárpótlást kérni ?
Várom válaszát:
Üdvözlettel : Soma
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
Német munkáltatónál dolgozott?
dr. Székely Katalin
Kérdező
Felmondás

Tisztelt Szakértő!

Budapesti székhelyű cégnél dolgozom, életvitel szerűen itt is élek, de az állandó lakcímem kb. 200 km-re található, és rendszeresen utazom is oda, szinte minden héten.
Nemrég értesültem róla, hogy jog szerint járna nekem ún. hazautazási kedvezmény, és nem is kell külön igénylést benyújtani rá. Szerződéskötéskor munkáltató számára nyilvánvaló vált, hogy állandó lakcímem nem Pesten található. Nekem kellett volna szólnom, hogy igényt tartok erre a térítésre? vagy a munkáltatónak kellett volna jeleznie ezt a lehetőséget felém?

Több mint 5 év alatt, havi szinten a fizetésem kb. 10%-át költöttem el hazautazásra, és így utólag kiszámolva, ez nem kis jövedelemkiesést eredményezett.


Utólagos kártérítésre lenne lehetőségem? Milyen formában?

Köszönettel:
Liliána
Szakértő válasza
Tisztelt Kérdező!
 A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 7. § -a szerint a munkavállaló a munkába járás címén járó utazási költségtérítés igénybevételével egyidejűleg nyilatkozik a lakóhelyéről és a tartózkodási helyéről, valamint arról, hogy a napi munkába járás a lakóhelyéről vagy a tartózkodási helyéről történik-e.
 Ebből következik, hogy önnek kellett volna erről nyilatkoznia, így utólag kártérítést nem igényelhet.
 dr. Székely Katalin
Kalkulátorok
Munkaerőpiac számokban

MUNKANÉLKÜLISÉG - FOGLALKOZTATÁS

Év Foglalkoztatott Álláskereső Munkanélküliségi
ráta
Foglalkoztatotti
ráta
Népesség
1998 3.676.200 fő 310.400 fő 7.8 % 53.6 % 6.854.500 fő
1999 3.786.300 fő 285.100 fő 7.0 % 55.4 % 6.836.100 fő
2000 3.832.000 fő 263.200 fő 6.4 % 56.0 % 6.840.700 fő
2001 3.849.800 fő 233.900 fő 5.7 % 56.2 % 6.851.400 fő
2002 3.850.300 fő 238.400 fő 5.8 % 56.2 % 6.849.700 fő
2003 3.897.200 fő 244.300 fő 5.9 % 57.0 % 6.836.200 fő
2004 3.874.700 fő 252.400 fő 6.1 % 56.8 % 6.826.300 fő
2005 3.878.600 fő 303.100 fő 7.2 % 56.9 % 6.814.700 fő
2006 3.906.000 fő 316.500 fő 7.5 % 57.3 % 6.815.800 fő
2007 3.897.000 fő 311.700 fő 7.4 % 57.3 % 6.799.700 fő
2008 3.849.100 fő 328.800 fő 7.9 % 56.7 % 6.794.200 fő
2009 3.751.300 fő 420.300 fő 10.1 % 55.4 % 6.771.000 fő
2010 3.750.100 fő 474.500 fő 11.2 % 55.4 % 6.769.300 fő
2011 3.779.000 fő 467.600 fő 11.0 % 55.8 % 6.770.200 fő
2012 3.842.800 fő 474.800 fő 11.0 % 57.2 % 6.715.700 fő
2013 4.015.200 fő 403.000 fő 9.1 % 59.7 % 6.715.700 fő
2014 4.053.000 fő 379.000 fő 8.6 % 60.4 % 6.715.700 fő
2014 4.053.000 fő 379.000 fő 8.6 % 60.4 % 6.715.700 fő
2014 4.078.000 fő 370.000 fő 8.3 % 60.9 % 6.715.700 fő
2014 4.107.000 fő 361.000 fő 8.1 % 61.2 % 6.715.700 fő
2014 4.107.000 fő 361.000 fő 8.1 % 61.5 % 6.715.700 fő
2014 4.122.000 fő 361.000 fő 8.1 % 61.7 % 6.715.700 fő
2014 4.127.000 fő 354.000 fő 7.9 % 61.8 % 6.715.700 fő
2014 4.158.000 fő 341.000 fő 7.6 % 62.4 % 6.715.700 fő
2014 4.182.000 fő 333.000 fő 7.6 % 62.8 % 6.715.700 fő
2014 4.184.000 fő 319.000 fő 7.1 % 62.9 % 6.715.700 fő
2014 4.155.000 fő 321.000 fő 7.2 % 62.8 % 6.715.700 fő
2015 4.142.000 fő 319.000 fő 7.1 % 62.6 % 6.715.700 fő
2015 4.127.000 fő 330.000 fő 7.4 % 62.5 % 6.715.700 fő
2015 4.124.000 fő 346.000 fő 7.7 % 61.5 % 6.715.700 fő
Ellenőrző kód:
E-mail:

EGYMILLIÓ MUNKAHELY

Álláshelyek (2010.05) 3 756 000 fő

Cél
- Álláshelyek (2020.05) 4 756 000 fő
- Havi új álláshelyek száma 8 333fő
- Napi új álláshelyek száma 273fő

Eltelt hónapok száma 63 hónap
Eltelt napok száma 1886 nap

Aktuális
- Álláshelyek 4 182 000 fő
- Havi új álláshelyek 6 761 fő
- Napi új álláshelyek 225 fő

Új munkahelyek száma 426 000 fő
Cél - Időarányos új munkahelyek száma 516 287 fő

Célállapot -90 287 fő

MINIMÁLBÉR VÁLTOZÁS

Év Minimálbér Bérminimum
2000 25.500 Ft. 0 Ft.
2001 40.000 Ft. 0 Ft.
2002 50.000 Ft. 0 Ft.
2003 50.000 Ft. 0 Ft.
2004 53.000 Ft. 0 Ft.
2005 57.000 Ft. 0 Ft.
2006 62.500 Ft. 68.800 Ft.
2007 65.500 Ft. 75.400 Ft.
2008 69.000 Ft. 86.300 Ft.
2009 71.500 Ft. 87.000 Ft.
2010 73.500 Ft. 89.500 Ft.
2011 78.000 Ft. 94.000 Ft.
2012 93.000 Ft. 108.000 Ft.
2013 98.000 Ft. 114.000 Ft.
2014 101.500 Ft. 118.000 Ft.
2015 105.000 Ft. 122.000 Ft.
Adatkezelési szabályzat | Álltalános szerződési feltételek | Kérdésére válaszolunk | Kapcsolat | Elérhetőségek
Cégadatok

M-T Munkaügyi Tanácsadó Iroda
Székhely:
2600 Vác, Pálffy utca 39.
Iroda:
2600 Vác, Szivárvány utca 56.
Cgsz.: 13-09-090860 (PM. C.B.)
Adószám: 12821909-2-13

Elérhetőségek

Telefon: +36 (30) 760-3925
E-mail: munkaugyes@mtmail.hu

Telefonhívásokat minden munkanapon 8-16 között várjuk.

2013 Minden jog fenntartva.
PageRank ikon ingyen